Lieve Allemaal,
Mijn laatste daagjes Zuid-Amerika zijn alweer aangebroken! Nog maar twee nachtjes slapen en dan vlieg ik alweer richting Holanda! Ongelovelijk hoe snel de tijd is gegaan.
Afgelopen week hebben we in super tempo nog wat heftige avonturen beleefd. We hebben afscheid genomen van Casa Mantay wat toch wel een beetje verdrietig was. Gek idee dat ik die moeders en die kinderen gewoon nooit meer zie! In een maand bouw je toch wel een beetje een band met elkaar op. Maar gelukkig hebben we een mooi cadeautje voor ze achter gelaten. De directrice had laten vallen dat ze nogal wat spullen voor de keuken nodig hadden; potten, pannen, bestek, bekers, dat soort dingen. We hebben dus van alles wat voor ze gekocht en volgens mij waren ze er allemaal erg blij mee ![]()
De volgende dag in alle vroegte vertokken om aan onze 4-daagse jungle tour naar de Machu Pichu te beginnen. En dat was me een tour! We hebben gemountainbiked in de stromende regen, uren gewandeld door bossen van bananenbomen en ontzettend veel moois gezien. Het wandelen was behoorlijk heftig; stijl omhoog in de brandende zon, maar wat een goed gevoel als je eenmaal boven bent aangekomen
De Machu Pichu zelf viel ook absoluut niet tegen. Wat een schitterend complex; midden in de bergen en overal waar je kijkt oude en goed bewaarde Inca-ruïnes, het was de barre toch meer dan waard!
Na de Machu Pichu tour met onze spierpijn en al opweg gegaan naar Nazca. Welbekend om de Nazca-lines. Dit zijn in de bergen en het zand getekende figuren, waarvan niemand weet hoe die daar ooit gekomen zijn. Het enige wat erover bekend is, is dat ze ongeveer 1000 jaar geleden gemaakt zijn, maar door wie? Er gaan allerlei theorie rond, van agrarische kalender tot paddo-hallucinaties, maar niemand die er eigenlijk echt iets over weet. Heel mysterieus dus allemaal! De figuren zijn ontzettend groot en het best te zien vanuit de lucht. Dus we zijn in een mini-vliegtuigje gestapt (6 personen) en er in een rollercoater-ride overheen gevlogen. Best lastig om de lijnen vanuit de lucht te spotten en eerlijk gezegd leken ze me een stuk kleiner. Maar we zullen wel gewoon heel hoog gevlogen hebben...! Toch een bijzondere en mysterieuze vlucht!
Nog na filosoferend over de nazca lines, stond het volgende avontuur alweer op onze te wachten: Sandboarden! Zoals het woord als zegt; snowboarden maar dan met zand. Ergens midden in de woestijnen van Peru ligt een kleine oase, Huacachina. Elke dag trekken vele backpackers hierheen om de nodige adrenaline-kicks te halen, en zo wij dus ook! Met een jeep en sandboards achterin trokken we de woestijn in opzoek naar de hoogste zandbergen om vanaf te sleeën. De jeep rit zelf was al een heel avontuur, keihard door de zandbergen scheuren, heerlijk
Eenmaal een zandberg gevonden gingen we al snowboardend, of gewoon op onze buik liggend op de plank, naar beneden. Super leuk en het gaat allebei super hard! Voldaan en met zand overal gingen we opweg naar de Ballestas Eilanden.
De Ballestas Eilanden zijn onderdeel van het Paracas National Park van Peru. Met een bootje gingen we op weg naar de eilanden om daar veeeeeele vogels, pinguïns en zeeleeuwen te spotten. Wat bijzonder allemaal! Vond het vooral erg gek om zo midden in het zonnige zuiden ineens pinguïns te zien. Voor mijn gevoel horen die toch meer thuis op Noordpool! Maar heel leuk om ze zo ineens in het wild te zien. Heb nog nooit zoveel vogels bij elkaar gezien! En ook de zeeleeuwen waren spectaculair. Ze lagen met z´n allen te relaxen in de zon, of te spelen in het water. Voedertijd bij artis is er niks bij! Na de eilanden kregen we nog een tour door het park. Dat stelde eerlijk gezegd niet zo heel veel voor. Maar toch nog wat bijzondere dingen gezien. Fossielen gevonden, pelikanen gespot en tijdens een strandwandelingetje twee dode zeeleeuwen gevonden... ![]()
Nu dan eindelijk aangekomen in Lima. Lima is ontzettend groot en bestaat onder andere uit het oude centrum, het rijkere gedeelte (Miraflores) en de hippiebuurt (Baranca). Wij hebben een leuk hostel gevonden in de hippiebuurt en dat bevalt goed. Gisteravond was er een groot feest op het pleintje in de buurt, ter ere van moederdag en vandaag hangen ook overal de ´moederdagvlaggen´ uit. Leuk hoe uitgebreid ze dat hier vieren!
Morgen gaan we hopelijk nog een dagje op het strand hangen. Het weer is hier nu niet echt denderend, dus hopelijk wordt het morgen beter. Kan ik nog even een laatste kleurtje meepakken J Dinsdag de laatste spulletjes kopen en dan vliegen we ´s avonds naar huis! Voor zij die ons een warm welkom willen heten: we komen woensdag rond een uur of 18.30 aan op schiphol!
Vind het aan de ene kant echt jammer dat het avontuur dan alweer voorbij is. Gek idee om weer terug te keren naar m’n normale Nederlands leventje. Maar aan de andere kant heb ik ook weer heel veel zin om weer lekker thuis te zijn. Iedereen weer te zien, lekker naar het vondelpark te gaan, fietsen door de stad en een bruin broodje met kaas eten J
Tot heel erg snel!
Veel Liefs Marianne